• Gratulujeme
          • Gratulujeme

          • Srdečne blahoželáme Lenke Kovačocyovej, žiačke 9.A triedy, ktorá sa v rámci okresného kola "Biologickej olympiády" umiestnila na výbornom 3. mieste.

            Gratulujeme a želáme jej mnoho ďalších úspechov.

          • Vyhlásenie o bezpríznakovosti po jarných prázdninách

          • Vážení rodičia,

            po každom prerušení dochádzky do školy, ktoré trvá 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (bez víkendov a sviatkov), je v záujme ochrany zdravia na škole potrebné odoslať „Vyhlásenie o bezpríznakovosti“  žiaka. Treba ho odoslať elektronicky, a to prostredníctvom platformy EduPage. 

            Postup: žiadosti-vyhlásenia/pridať žiadosť-vyhlásenie/vyhlásenie o bezpríznakovosti/vybrať dátum/podať novú žiadosť.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • Hollého pamätník - 2. stupeň

          • Dňa 15.02.2023 (streda) sa konalo školské kolo v prednese poézie a prózy Hollého pamätník 2. stupňa. Výsledky si môžete pozrieť nižšie:

            2. kategória (5. - 6. ročník)

            1. miesto: Alex Filip (6.A)

            2. miesto: Dominik Kotvas (5.A)

            3. miesto: Maximilián Cisár (5.B)

             

            3. kategória (7. - 9. ročník)

            1. miesto: Terézia Horváthová (8. trieda)

            2. miesto: Lea Filipová (8. trieda)

            3. miesto: Danka Kovačocyová (9.A)

             

            Srdečne gratulujeme!

          • Darujte našej škole 2% z dane

          • ŽIADOSŤ o 2% z Vašej dane pre našu školu RUŽINDOL

            Je ten správny čas osloviť Vás a pripomenúť, že aj vaše 2% sú pre nás veľa a veľa spravia pre našu školu.

            Aj vďaka Vám sme mohli kúpiť do školy potrebné zariadenia, pripraviť rôzne projekty a pomôcť našim deťom, aby sa cítili v škole lepšie.

            DOVOĽUJEME si Vás preto osloviť so žiadosťou o poukázanie 2% z Vašich daní v prospech OZ „BOSORÁČIK“. Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí ste nás v minulom roku podporili a veríme, že aj v tomto roku sa rozhodnete podporiť našu ŠKOLU.

            AKO POUKÁZAŤ 2%???

            1. Ak podávate daňové priznanie – vyhlásenie je už súčasťou priznania a len vpíšete potrebné údaje, môžete použiť náš predvyplnený formulár (Vyhlásenie o poukázaní 2% - stiahnite si formulár a vytlačte si ho)

            2. Ak ste zamestnaný – požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a vystavenie „POTVRDENIA O ZAPLATENÍ DANE“ vyplňtepred vyplnený formulár (vyhlásenie o poukázaní 2%) a podpíšte ho (dokumenty si tu môžete vytlačiť). Oba dokumenty zašlite do 30. apríla 2023 daňovému úradu v mieste bydliska.

            3. Prineste nám potvrdenie od zamestnávateľa o zaplatení dane a o ostatné sa postaráme. Termín, dokedy nám môžete nosiť potvrdenia, je 25.4.2023, aby sme stihli všetky dokumenty poslať na daňový úrad Trnava do 30.4.2023.

            Vyhlásenie o poukázaní 2% si môžete vytlačiť a vziať k Vášmu zamestnávateľovi, pevne veríme, že bude lojálny a s vybavením poukázania 2% Vám veľmi rád pomôže.

            ĎAKUJEME,

            OZ BOSORÁČIK

          • Turistický krúžok - 1. stupeň

          • V sobotu 19.02.2023 sa žiaci 1. stupňa s pani učiteľkami Čambálovou a Schrimplovou zúčastnili turistického krúžku - návšteva kláštora na Zobore. Spoločne sa prešli po náučnom chodníku v Zoborských vrchoch a návštívili románsky kostolík v Dražovciach. Po príjemne strávenom dni sa unavení vrátili domov.

        • Olympiáda z chémie
          • Olympiáda z chémie

          • Dňa 09.02.2023 sa konalo školské kolo "Olympiády z chémie". Úspešnými riešiteľmi sa stali žiaci 9.A triedy: Kovačocyová Danka, Kovačocyová Lenka a Levčík Samuel. Všetci traja postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční 30.03.2023.

            Gratulujeme!

          • Podávanie prihlášok na SŠ

          • Vážení rodičia, 

            prihlášky na SŠ (piataci, ôsmaci, deviataci) budú v aktuálnom školskom roku podávané cez EduPage. Na nižšie uvedenom linku nájdete podrobný opis, ako prihlášku podať. V prílohe taktiež nájdete harmonogram prijímacieho procesu. 

            V prípade nejasností kontaktujte Mgr. Zuzanu Galgóciovú.


            Návod, ako zákonný zástupca podá elektronickú prihlášku na SŠ

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u646

          • Hollého pamätník - 1. stupeň

          • 13.02.2023 (pondelok) prebehlo školské kolo v prednese poézie a prózy - Hollého pamätník prvého stupňa. Výsledky si pozrite nižšie:

            Poézia 

            1. miesto: Anna Boriková (3.A)

            2. miesto: Oliver Mihálik (2.A)

            3. miesto: Linda Millučká (3.A)

             

            Próza

            1. miesto: Oliver Milučký (3.A)

            2. miesto: Natália Horáková (4.B)

            3. miesto: Karolína Michalcová (4.A)

          • Eco Energy Tour

          • 13.02.2023 (pondelok) bol v školskej telocvični odohraný výchovný koncert pod názvom Eco Energy Tour, ktorý viedli Thomas Puskailer a Martin Madej.

            ECO ENERGY TOUR je vzdelávacia šou, počas ktorej sa žiaci oboznámili so svetom energie. Cieľom šou bolo zábavným spôsobom vysvetliť žiakom, aké rozličné zdroje energie na svete a na Slovensku máme k dispozícii, ako a na čo všetko energiu využívame a akým spôsobom sa dostane až k nám domov. Nakoľko sa program ECO TOUR venuje problematike životného prostredia a ekológie, program poukazuje na dôležitosť využívania zelenej energie a taktiež ponúka jednoduché tipy a triky na šetrenie elektrickej energie, ktorými môžeme výrazným spôsobom zlepšiť stav našej planéty. 

          • Ďakujeme

          • Veľmi pekne ďakujeme pani Ščigulinskej, ktorá pre naše deti zaobstarala drevené dosky k vyučovaniu techniky v škole. 

            Ďakujeme! :-)

          • Teaching Green Challenge

          • V rámci iniciatívy projektu TEACHING GREEN sme sa so žiakmi zapojili do výziev, ktoré budú vyhlasované v dvojtýždňových intervaloch. Dozvieme sa niečo viac o klimatickej zmene, o jej dopadoch na vaše okolie, ale aj o možnostiach, ako tieto dopady môžete vy sami zmierniť svojím konaním.

            Tieto výzvy sa realizujú súčasne v 4 krajinách – na Slovensku, v Španielsku, v Taliansku a na Cypre.

            V čase písania tohto oznamu sa uskutočnila výzva, v rámci ktorej žiaci vyrábali zo starých tričiek nákupné tašky na hodinách anglického jazyka. O tom, ako sa im darilo, sa môžete presvedčiť nižšie:

            https://www.instagram.com/reel/CohGZTuAc2p/?utm_source=ig_web_copy_link

          • Turistický krúžok - II. stupeň

          • V sobotu, dňa 11.02.2023, turisti 8. ročníka, tentokrát v menšej skupine, prešli okružnú trasu zo Smoleníc, cez Jahodník, s výstupom na Čiernu skalu a späť. Žiaci si užili sneh, poguľovali sa, pošmýkali na ľade a po odšlapaných 18 km sa mierne unavení vrátili domov. :-)

          • Víťazné logo školy

          • Milí žiaci,

            touto cestou Vám predstavujeme víťazné logo našej školy, ktoré ste si hlasovaním zvolili. Daný motív bude použitý na oblečení, ktorého predaj bude cez eshop spustený v najbližších mesiacoch. 

            Srdečne gratulujeme Michalovi Hajnovičovi (9.A) k víťaznému návrhu. Zároveň ďakujeme Adriánovi Janečkovi (7. trieda) za krásny návrh a 2. miesto. 

            Blahoželáme!

        • Hollého pamätník
          • Hollého pamätník

          • Školské kolá súťaže v prednese poézie a prózy sa uskutočnia v týchto termínoch:

            1. stupeň: 13.02.2023 (pondelok) o 14:00 hod. v 5.B triede

            2. stupeň: 15.02.2023 (streda) o 13:30 hod. v 8. triede

            Na súťažiacich sa tešíme!

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • Tohtoročný lyžiarsky výcvik sa konal v Lazy pod Makytou, Čertov. Zúčastnilo sa ho 36 žiakov našej základnej školy. Po počiatočných obavách nakoniec počasie našim účastníkom LVVK vyšlo. V piatok v neskorších poobedných hodinách sa všetci unavení, ale plní zážitkov vrátili. 

            Touto cestou ďakujeme Mgr. Krankušovej, Mgr. Kulíkovej, PhDr. Vandovi a v neposlednom rade aj nášmu zdravotníkovi Pepovi za pomoc. 

            Výroky žiakov na lyžovačke :-) 

            V pondelok po prvom zjazde: 

            Žiak leží na zemi: "Ja umrem. Nie, už som umrel. Nechajte ma tu mŕtveho, hlavne, aby som mal už po tom."

            "Pán učiteľ, mám otázku. V piatok potrebujem 3 ľudí, čo ma odnesú do autobusu, lebo už nebudem vládať chodiť. " Odpoveď: "Veď ty si sa už dnes tváril, že nevieš chodiť."

            Po 5 minútach na lyžiach: "Kedy najskôr môžem zavolať rodičom, aby po mňa prišli?"

            Po pol hodine ležania na zemi: "Keď ma toto niekto naučí, tak dostane Nobelovu cenu."

            Tešíme sa na ďalší ročník! 

          • Krista Bendová - 100. rokov od narodenia

          • Pri príležitosti osláv narodenia Kristy Bendovej si Mgr. Ševčíková a pani učiteľky slovenského jazyka pripravili pre žiakov niekoľko aktivít spojených s jej tvorbou. Aktivity sa odohrávali v priestoroch tried a tematicky zamerané hodiny prebiehali v školskej knižnici.

          • Golfové letné tábory 2023

          • Milí rodičia,

            dávame Vám do pozornosti ponuku golfových letných táborov. V prípade záujmu môžete volať na telefónne čísla: 0910 942 675 alebo 0911 115 644. 

          • Komparo pre 5. ročník

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na zrušenie Testovania 5 v aktuálnom šk. roku Vám ponúkame možnosť zakúpenia testov pre piatakov - Komparo 5. Žiaci budú testy vypracovávať v priestoroch školy, pričom podmienky budú simulovať podmienky písania T5. Testovaní budú z nasledujúcich okruhov:

            matematika – porovnávanie prirodzených čísel a ich zápis v desiatkovej sústave, zobrazovanie čísel na číselnej osi, zaokrúhľovanie prirodzených čísel, písomné sčítanie a odčítanie prirodzených čísel, násobenie a delenie v obore násobilky, násobenie a delenie jednociferným deliteľom, slovné úlohy, orientácia v čase, logika, propedeutika finančnej gramotnosti, priamej úmernosti, rovníc a zlomkov, obvod trojuholníka, štvorca, obĺžnika a zložených útvarov, jednotky dĺžky a ich premena, vlastnosti kruhu a kružnice, základné priestorové telesá, priestorová predstavivosť (stavby z kociek),

            slovenský jazyk a literatúra – čítanie s porozumením, pravopis (vybrané slová, vzory podstatných mien mužského rodu), podstatné mená, prídavné mená, zámená, číslovky, slovesá, príslovky, predložky, tvorenie slov predponami, druhy viet, hláskoslovie, spodobovanie, abeceda, diakritické znamienka, slová podobného a opačného významu, oznámenie a správa, interview, ľudová slovesnosť, umelecké jazykové prostriedky.

            Otázky zamerané na všeobecné študijné predpoklady budú testovať také schopnosti a zručnosti, ktoré sú považované za dôležité z hľadiska školskej úspešnosti. Podobné typy otázok sú bežne používané aj v zahraničných testoch. Časť otázok bude zameraná najmä na analytické myslenie, logické myslenie a prácu s dátami, časť na slovnú zásobu a čítanie s porozumením.

            V priebehu dnešného dňa bude spustená anketa pre zákonných zástupcov žiakov 5. ročníka, v rámci ktorej bude možné záväzne prihlásiť žiaka na Komparo 5/2023, ktoré prebehne 16.03.2023. Cena sady testov (MAT, SJL, VŠP) je 6,90 eur na žiaka.

            V prípade nízkeho záujmu realizácia Komparo 5 nebude možná.

            vedenie školy

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Ružindol
      • Mgr. Zuzana Galgóciová riaditel@zsmsruzindol.sk
      • PaedDr. Kristína Miklušičák Pániková zastupca@zsmsruzindol.sk
      • Mgr. Lucia Krčulová msruzindol@gmail.com
      • Miloš Zanco jedalen@zsmsruzindol.sk
      • Zuzana Idunková ekonom@zsmsruzindol.sk
      • Veronika Horváthová hospodar@zsmsruzindol.sk
      • ZŠ Ružindol - 033/55 49 402 MŠ Ružindol - 033/55 49 185 Školská jedáleň - 033/55 49 010
      • Hlavná 3/16 Ružindol 919 61 Slovakia
      • 36090344
      • 2021496477
      • SK 94 5600 0000 0010 7978 6003
      • ŠKD: SK 45 5600 0000 0010 7978 3005 MŠ: SK76 5600 0000 0010 7978 7006
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje