• POĎ S NAMI PODPORIŤ SPARTAK!!!

          • Vážení rodičia,

            už teraz môžete predbežne prihlásiť Vaše dieťa na futbalový zápas Fortuna ligy, ktorý sa uskutoční dňa 6.5.2023 (sobota) o 18:00 hod. na Štadióne Antona Malatinského. V 8. kole nadstavby na seba narazia Spartak Trnava a Dukla Banská Bystrica. 

            Počas zápasu budú žiaci pod pedagogickým dozorom v sektore, ktorý je určený pre školy.

            Školská akcia je určená pre žiakov prvého stupňa ŠKD pani vychovávateľky Földešovej a druhý stupeň.

            Hlasovať je možné do utorka 2.5.2023 do 18:00 hod. Následne rodičia prihlásených žiakov obdržia cez Edupage elektronické informované súhlasy, ktoré bude potrebné odsúhlasiť a budú v nich podrobnejšie informácie ohľadom akcie.

          • Školský pohár SFZ - Futbal žiakov ZŠ 2022/2023

          • Výber chlapcov 5. - 7. ročníka sa v piatok 28.4.2023 zúčastnil Futbalového pohára SFZ - okresného predkola, ktoré sa odohralo v ZŠ s MŠ Andreja Kubinu. V prvom zápase sme nastúpili proti domácemu výberu, za ktorý nastúpili fyzicky silnejší hráči. Po výbornom výkone sa nám podarilo uhrať remízu 3:3. V nasledujúcom zápase sme nastúpili proti ZŠ s MŠ Boleráz. V tomto zápase sme mali jasnú prevahu. Vypracovali sme si veľmi veľa šancí, z ktorých nakoniec padli 3 góly a vyhrali sme pomerom 3:0. V poslednom zápase domáci výber porazil ZŠ s MŠ Boleráz 4:0 a mali sa vďaka lepšiemu skóre stať víťazom turnaja. Keďže sme sa dozvedeli, že jeden z hráčov domáceho výberu bol žiakom vyššieho ročníka, ako bolo podľa pravidiel povolené, podali sme protest, ktorý bol uznaný a výsledky domáceho výberu boli z dôvodu porušenia pravidiel kontumované. Naši chlapci postúpili do okresného kola futbalového pohára SFZ, ktoré sa uskutoční v piatok 5.5.2023 v ZŠ s MŠ Kornela Mahra. Chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy!

            Našu školu reprezentovali: Dávid Bajcar, Alex Filip, Matej Hečko, Nikolas Hradský, Matúš Kavuľa, Filip Mišo, Adam Lančarič, Michal Marec, Michal Šottník, Bruno Vician. 

            Výsledky:

            ZŠ s MŠ Andreja Kubinu - ZŠ s MŠ Ružindol 0:3 kontumácia (3:3 pôvodný výsledok)

            ZŠ s MŠ Ružindol - ZŠ s MŠ Boleráz 3:0

            ZŠ s MŠ Andreja Kubinu - ZŠ s MŠ Boleráz 0:3 kontumácia (4:0 pôvodný výsledok)

            Tabuľka:
            1. ZŠ s MŠ Ružindol
            2. ZŠ s MŠ Boleráz
            3. ZŠ s MŠ Andreja Kubinu

            ZŠ s MŠ Dolné Orešany sa na turnaj nedostavila.

          • Stavby z kociek - rozvíjanie priestorovej predstavivosti žiakov 4.A

          • Priestorová predstavivosť je dôležitou schopnosťou pre život. Nie je to vrodená schopnosť, ale schopnosť, ktorú treba rozvíjať. Žiaci 4. ročníka sa pod vedením pani učiteľky triednej na hodinách matematiky postupne naučili nielen stavbu podľa obrázka, stavbu podľa plánu, ale tiež zostaviť plán stavby, postaviť stavbu z rôznych pohľadov či zostaviť šifru a podľa nej  následne i stavbu. 

            Precvičiť si všetko vyššie uvedené môžete i vy na http://www.delmat.info/geometria.v.priestore.1.html  :-)

        • Moduly KARATE - Zahraj si: UBRÁŇ SA!
          • Moduly KARATE - Zahraj si: UBRÁŇ SA!

          • Vážení rodičia,

            od 02.05.2023 začnú u nás v škole prebiehať Moduly KARATE. Moduly sú projektom MŠVVaŠ SR, ktorého cieľom je priniesť na hodiny telesnej a športovej výchovy inovatívny obsah, alebo zaujímavé vzdelávacie metódy. Jeden modul predstavuje ucelený tematický blok šiestich vyučovacích hodín. Projekt Karate je zameraný na žiakov 2., 3. a 4. ročníka I. stupňa základných škôl.

            Koncept „detskej sebaobrany" sa skladá z viacerých bojových umení, ale bazálnu platformu tvorí jednoznačne karate - umenie prázdnej ruky. Výhodou modulu KARATE je široká ponuka možností aktívne sa hýbať, pričom deti sa naučia základy blokov, úderov a kopov, zdokonalia sa v obrane a súčasne im je ponúknutá možnosť porovnať sa s rovesníkmi v súťažnej dráhe "KARATE AGILITY". Deti sa naučia riešiť nielen sporné situácie, ale v kritickom momente primerane zareagovať, či aplikovať pravidlá hry fair-play. 

          • Úspešná reprezentácia žiaka školy

          • Srdečne gratulujeme Tomáškovi Kloknerovi, žiakovi 3.A triedy, ktorý sa zúčastnil v Galante turnaja prípraviek v džude, 2. kolo a vybojoval si v kategórii supermini 1. miesto.   

            Blahoželáme! :-)

          • Digitálny príspevok pre žiakov SR

          • Projekt Digitálny žiak je určený pre žiakov základných, stredných a stredných odborných škôl. Na jeho konci je žiak schopný študovať digitálne, pripravený naplno rozvíjať svoj potenciál, získavať a zdokonaľovať svoje digitálne zručnosti, a teda uspieť v digitálnej dobe.

            Pre koho je projekt určený?

            Skupiny oprávnených užívateľov príspevku tvoria štyri skupiny žiakov, pričom sú z veľkej časti tvorené sociálnymi skupinami obyvateľstva v hmotnej núdzi, domácnosťami s nízkymi a podpriemernými príjmami a žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Patria sem:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe) *
            • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka osemročných študijných programov

            Ako to funguje?

            Podrobný popis na získanie a uplatnenie príspevku nájdete nižšie. V prípade, že patríte do skupiny oprávnených užívateľov a chcete získať svoj digitálny príspevok, informujte školu na adrese skolaruzindol@gmail.com a vyplňte registračný formulár.

            Všetky informácie nájdete na: https://digitalnyziak.sk/rodicia/

          • Turistický krúžok - 1. stupeň

          • V sobotu 22.04.2023 sa naši malí turisti vybrali v sprievode pani učiteliek do Sandbergu - významej paleontologickej lokality, nachádzajúcej sa na území mestskej časti Devínska Nová Ves. Navštívili Galériu Šrot Park, ktorej zvláštnosťou je (ako už naznačuje jej názov), že všetky zvieratá sú vyrobené z kovového šrotu, rôznych skrutiek, šróbov, ventilov a podobne. Prešli sa do Waitovho lomu (podstate to je obrovská lúka), kde mali možnosť "strácať sa" v unikátnom labyrinte. Inšpirácia vychádza z labyrintu, ktorý sa nachádza v katedrále vo francúzsom Chartres. Tento náš slovenský je postavený z kameňov. Po vyštveraní sa po chodníčkoch na okraji Waitovho lomu na jeho vyššiu terasu sa deťom naskytol krásny výhľad na celý labyrint. Na záver žiaci absolvovali turistiku po dne pravekého mora a oddýchli si v krásnej prírode. 

          • Vyhodnotenie súťaže ku Dňu vody

          • Od 22.03.2023 prebiehala v škole súťaž ku Dňu vody, v rámci ktorej žiaci posielali p. uč. Ševčíkovej fotografie s témou vody. Do súťaže o najkrajšiu fotografiu bolo celkovo zapojených 21 fotografií, z ktorých trojčlenná porota vybrala prvé tri miesta. 

            1. miesto: Skácel Roman (5.B)

            2. miesto: Novotová Karolína (6.A)

            3. miesto: Zaťková Alžbeta (5.A)

            Slávnostné odovzdávanie cien prebehne v utorok 25.04.2023.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a víťazom srdečne gratulujeme!

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa dnes zapojili do zbierky konajúcej sa pri príležitosti Dňa narcisov. Podarilo sa nám vyzbierať 511,62 eur.

            Ďakujeme!

          • Zápas FC Spartak Trnava

          • FC Spartak Trnava pozýva na nedeľný zápas (23.4.2023) s Dunajskou Stedou deti v sprievode žien (mamy, babky, tety) zdarma! Jedinou podmienkou je vopred sa nahlásiť na emailovú adresu office@fcspartaktrnava.com do piatka 21.4.2023. Pre deti bude vyhradený detský sektor, samozrejmosťou je bufet s ponukou sladkého občerstvenia a pukancov.

          • Pozdravy z Anglicka…

          • Dnes  žiaci absolvovali prehliadku Londýna. Od Houses of Parliament a hodinovej veže Big Ben sme prešli na známe Traffalgarské námestie, na Picadilly Circus, centrum zábavy, kde si pozreli predstavenie pouličných umelcov, nakúpili suveníry a presunuli sme sa pred Buckinghamský palác, v ktorom bude 6.mája prebiehať korunovácia anglického kráľa Charlesa 3. Pri známom vyhliadkovom kole London Eye sme nastúpili na loď a preplavili sa riekou Temža k O2 Aréne, kde nás už čakal autobus. Cestou po rieke sme mohli vidieť ďalšie známe pamiatky Londýna, ako je The Tower of London - bývalé väzenie z 11.stotočia, the Millennium Dome  a ďalšie.
            Potom cesta trajektom a návrat domov. 
            Žiaci si prinesú domov kopec zážitkov, nové skúsenosti a  rečové zdatnosti.

          • Pancake day

          • 19.04.2023 žiaci 6. ročníka s pani učiteľkou Rubintovou pripravovali na hodinách anglického jazyka palacinky na základe receptu, ktorý je uvedený v ich učebniciach ANJ. Žiaci sa zabavili, najedli a tiež si precvičili svoje znalosti cudzieho jazyka v praxi.

          • Breakfast in the classroom

          • V dňoch 16.03., 17.03. a 21.03.2023 zažili žiaci 3.A a 4. ročníka vyučovanie anglického jazyka trochu inak. V tento deň pani učiteľka Rubintová pripravila pre žiakov akciu s názvom Raňajky v triede. Počas hodiny sa žiaci naraňajkovali a "oprášili" svoje znalosti z anglického jazyka. :-)

          • Úspešná reprezentácia žiačky školy

          • Cez víkend sa Terezka Šinská, žiačka 3.B triedy, zúčastnila Medzinárodného hokejového turnaja Tirnavia super cup 2023 a so svojím tímom obsadila krásne 2. miesto. Zároveň sa Terezke podarilo získať titul “Najrýchlejší korčuliar v štafete”. 

            Gratulujeme a želáme množstvo ďalších úspechov! :-)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Ružindol
      • Mgr. Zuzana Galgóciová riaditel@zsmsruzindol.sk
      • PaedDr. Kristína Miklušičák Pániková zastupca@zsmsruzindol.sk
      • Mgr. Lucia Krčulová msruzindol@gmail.com
      • Miloš Zanco jedalen@zsmsruzindol.sk
      • Zuzana Idunková ekonom@zsmsruzindol.sk
      • Veronika Horváthová hospodar@zsmsruzindol.sk
      • ZŠ Ružindol - 033/55 49 402 MŠ Ružindol - 033/55 49 185 Školská jedáleň - 033/55 49 010
      • Hlavná 3/16 Ružindol 919 61 Slovakia
      • 36090344
      • 2021496477
      • SK 94 5600 0000 0010 7978 6003
      • ŠKD: SK 45 5600 0000 0010 7978 3005 MŠ: SK76 5600 0000 0010 7978 7006
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje